Gebruikersregistratie en deregistratie met Atlassian Access

Pionnen doen sleutel in slot

Wat is gebruikersregistratie en -deregistratie?


Met gebruikersregistratie en -deregistratie wordt toegang tot Atlassian-cloudproducten bepaald aan de hand van regels die ingesteld zijn in je externe directory. Het aanmelden en afmelden van gebruikers gebeurt automatisch wanneer gebruikers worden toegevoegd aan of verwijderd uit je externe directory. De gebruikersdirectory wordt over het algemeen geleverd als service door een softwareleverancier die identiteitsprovider wordt genoemd. Access stelt klanten in staat Atlassian-cloudproducten te integreren met een identiteitsprovider.

Waarom zou ik gebruikersregistratie en -deregistratie implementeren?


Gebruikersregistratie zorgt dat er minder handmatig werk gedaan hoeft te worden wanneer werknemers toegang krijgen tot een toepassing, bijvoorbeeld wanneer ze bij de organisatie komen werken of naar een nieuw team verplaatst worden. Bovendien vermindert deregistratie het risico dat informatie gelekt wordt door toegang in te trekken als mensen het bedrijf verlaten. Omdat deze gebruikersaccounts automatisch verwijderd worden wanneer mensen het bedrijf of een groep verlaten, worden de kosten bovendien strakker beheerd.

Hoe het werkt


Access integreert je gebruikersdirectory met je Atlassian-cloudproducten en synchroniseert de updates die je uitvoert in je identiteitsprovider automatisch met gebruikers in je Atlassian-organisatie.

Als een nieuwe werknemer bij het bedrijf komt, bijvoorbeeld in het ingenieursteam, moet de IT-beheerder deze gebruiker meestal toegang geven tot ten minste 10 verschillende apps die ingenieurs over het algemeen nodig hebben voor hun werk. Met gebruikersregistratie hoeft de beheerder de werknemer alleen maar toe te voegen aan de groep ingenieurs, dan wordt de gebruiker automatisch geregistreerd bij alle nodige apps. Als de ingenieur het bedrijf verlaat, hoeft de beheerder maar één wijziging te maken in de gebruikersdirectory om te toegang weer in te trekken.

Als een werknemer naar een ander team gaat, bijvoorbeeld van het team van ingenieurs naar het productteam, hebben ze een net andere set apps nodig. De beheerder hoeft dan maar één wijziging te maken in de groepsinstellingen in de gebruikersdirectory om toegang tot apps die de gebruiker niet meer nodig heeft in te trekken en toegang te verlenen tot andere apps.

Screenshot gebruikersregistratie